УкраїнськоюEnglish

м. Київ,
вул.Єлізавети Чавдар.11
+38 050 661 2635 
+38 098 410 6935




Пошук
Опитування
Як часто Ваші тварини відвідують ветеринарного стоматолога?
 

Лікування ясен та слизової ротової порожнини

Захворювання слизової ротової порожнини вважаються одними з найскладніших у ветеринарній стоматології.

Виснажливі як для пацієнта. так і для власника тварини, ці патології вимагають від лікаря методичного підходу та глибинного розуміння проблеми. Неконтрольоване призначання антибіотиків та кортикостероідів значно ускладнюють постановку правильного діагнозу, а інколи нажаль роблять неможливим досягнення позитивного результату від лікування.

Запалені ясна, кровотеча під час домашньої чистки зубів, слинотеча та зловонний запах - ось основні симптоми цих патологій. Власнику тварини потрібно знати одне, що якщо незважаючи на щоденну чистку зубів впродовж 3 днів усі вищезазначені симптоми зберігаються, це означає що вдома самостійно з цим не впоратися, потрібен спеціаліст.

Хочемо застерегти від хаотичного використання препаратів для людей типу метрогіл дента та інших. Перш за все, це не препарат для тварин, і він може нашкодити тварині. Як мінімум, призначання ліків без обстеження та діагнозу наосліп, просто вкраде час і хвороба зможе перейти в хронічну стадію.

Гінгівіт, гінгівостоматит, виразковий гінгівостоматит, пламоцитарно-лімфоцитарний гінгівостоматит, ювенільний гінгівіт, ось неповний перелік патологій, що супроводжуються запалення слизової ротової порожнини. Але не варто забувати, що запалення в ротовій порожнині може також бути ознакою такого важкого інфекційного захворювання, такого як лептоспіроз, яким до речі хворіють і люди. Захворювання на лептоспіроз може закінчитись летально.

Успішність лікування запалень слизової порожнини напряму залежить від термінів звертання до спеціаліста та тривалості неконтрольованого прийому ліків навмання.

 

Партнери: